Medisch specialistische zorg

Oogcentrum Noordholland

Verwijsinformatie

Contactinformatie

Oogcentrum Noordholland
W.M. Dudokweg 55
1703 DC  Heerhugowaard
Telefoon: 088 91 91 800
Fax: 088 91 91 899
Het spoednummer voor huisartsen is 088 91 91 898
Email:  info@oogcentrumnoordholland.nl
Website: www.oogcentrumnoordholland.nl

Telefonisch
U kunt ons telefonisch bereiken om een afspraak te maken van maandag t/m vrijdag van 8.00-12.15 uur en van 13.15 tot 17.30 uur. Wij zijn bereikbaar via 088 91 91 800.

Voor huisartsen die met spoed Oogcentrum Noordholland willen bereiken hebben wij een speciaal telefoonnummer. Het spoednummer voor huisartsen is 088 91 91 898. Bij een spoedgeval kunt u te allen tijde bellen; u wordt doorgeschakeld naar de dienstdoende oogarts.

Reguliere verwijzing

 • Huisarts zendt verwijsbrief digitaal naar Oogcentrum Noordholland (voorzien van telefoonnummer patiënt) en patiënt wordt gebeld voor het maken van een afspraak.
 • Huisarts geeft verwijsbrief mee aan patiënt die zelf een afspraak maakt bij Oogcentrum Noordholland.

Wat moet u als patiënt meenemen bij uw bezoek aan het Oogcentrum Noordholland?

 • Uw legitimatie bewijs met BSN nummer, te vinden op uw paspoort, rijbewijs en/of identiteitskaart
 • Uw verzekeringsgegevens
 • Actuele medicatielijst

Hoe zit het met de vergoeding – overeenkomsten Zorgverzekeraars

Bij het inkopen van zorg speelt de geleverde kwaliteit voor zorgverzekeraars een steeds grotere rol. Een geruststellende wetenschap voor onze klanten: alle zorgverzekeraars hebben voor 2016 een overeenkomst afgesloten met Oogcentrum Noordholland. Alle zorg uit de basisverzekering wordt vergoed. Het is echter aan te raden uw polisvoorwaarden goed na te lopen indien uw behandeling niet onder de basisverzekering valt.

(semi)-spoed verwijzing

Spoedconsult (binnen 24 uur afspraak plannen)

Hoe herkent u spoed? Bij de volgende signalen onmiddellijk contact met ons op (laten) nemen:

 • Acute lichtflitsen, vlekken, spinrag of gordijn voor het oog.
 • Plotselinge metamorfopsie. (vervormingen, rechte lijnen krom)
 • Hevige oogpijn/geheel rood/misselijkheid/duizeligheid.
 • Fotofobie. (lichtgevoeligheid, ogen niet open te houden)
 • Scherp, Stomp, Chemisch Trauma oog. (bv door mes,bal,verkeersongeluk)
 • Plotselinge achteruitgang van het gezichtsvermogen/wazig zicht.
 • Plotselinge dubbelzien of scheelzien.
 • Oogboldrukmeting > 30mmHg.

Uitvoering onderzoek

Nadere kennismaking met de oogartsen werkzaam in het Oogcentrum Noordholland:

Drs. E. Tirsi
Mijn naam is Eylem Tirsi. In 2004 studeerde ik af als basisarts aan de Universiteit Maastricht. Hierna heb ik met veel plezier als arts assistent in Curaçao en Nederland gewerkt totdat ik in 2007 mocht beginnen aan mijn opleiding tot medisch specialist in het UMC Groningen. In 2012 behaalde ik mijn titel als oogarts. Hierna heb ik een jaar een fellowship vitreoretinale chirurgie gevolgd in het UMC Groningen waar ik mij heb verdiept in de chirurgische en medische retina. Ook heb ik daarnaast als allround oogarts in het Scheper Ziekenhuis in Emmen gewerkt. Vanaf januari 2016 zal ik het oogartsenteam in Oogcentrum Noorholland komen versterken. Ik zie uit naar een collegiale samenwerking waarin we als gezamenlijk doel excellente en patiëntvriendelijke oogzorg nastreven.

Dr. R.J. Wouters, MHA
Mijn naam is Rob Wouters. Ik rondde een intensieve opleiding tot oogarts af bij het gerenommeerde Oogziekenhuis Rotterdam. Deze opleidingskliniek voor oogartsen wordt binnen Nederland geroemd om zijn medisch specialistische expertise. Hier haalde ik niet alleen mijn diploma, maar bewees ik ook een rasechte onderzoeker te zijn. Mijn onderzoek naar zogeheten Saccadische Oogbewegingen werd gepubliceerd in toonaangevende Amerikaanse tijdschriften en leidde tot promotie tot doctor in de geneeskunde in 2001. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in het Westfries Gasthuis in Hoorn, waar ik me in korte tijd volwaardig lid van de vakgroep oogheelkunde mocht noemen. Door mijn uitstekende chirurgische vaardigheden op het gebied van staaroperaties, glaucoomchirurgie en behandelingen aan de oogleden wist ik mij te onderscheiden op dit vlak. Mijn zoektocht naar meer kennis zorgde ervoor dat ik opnieuw ging studeren. In 2008 rondde ik de opleiding tot Master of Health Administration aan het TiasNimbas-instituut in Tilburg af. Met deze nieuwe opgedane kennis, vooral gericht op het leidinggeven aan zorginstellingen, en mijn passie voor het vak oogheelkunde besloot ik een jaar later een zelfstandige kliniek in de oogzorg op te zetten. Met de opening van het Oogcentrum Noordholland werd mijn droom werkelijkheid. Ik sta geregistreerd in het BIG-register en ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor medisch specialisten. Jaarlijks volg ik vele congressen en symposia om voor herregistratie in aanmerking te komen.

Dr. R.J. van Geest
Mijn naam is Rob van Geest. In 2006 heb ik mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Ik ben daarna bij de afdeling Oogheelkunde en de afdeling Celbiologie/Histologie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam onderzoek gaan doen naar het onstaan van netvliesafwijkingen door diabetes. In 2012 ben ik op dat onderwerp gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. De titel van mijn proefschrift is ‘TGF-β and CTGF: pro-fibrotic factors in diabetic retinopathy’. Naast mijn baan als arts-onderzoeker ben ik in 2010 gestart met de specialisatie tot oogarts, ook in het AMC. Ik heb mijn specialisatie tot oogarts afgerond in april 2015, waarna ik met veel enthousiasme direct aan heb kunnen sluiten bij Oogcentrum Noordholland.

Dr. B.S. Wensing
Ik heb Biologie in Londen gestudeerd waar ik ook mijn promotieonderzoek in de virologie heb gedaan. Hierna  werkte ik 5 jaar als consultant voor Accenture en in 2005 ben ik gestart met de opleiding Geneeskunde in Utrecht, die ik in 2009 heb afgerond. Via een post-doc bij Professor Rothova op het gebied van uveitis stroomde ik in bij de opleiding tot oogarts in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De opleiding tot all-round oogarts heb ik aan het begin van het jaar 2016 voltooid. Mijn interesses gaan uit naar o.a oogontstekingen en infecties, netvliesaandoeningen en ooglidchirurgie. Naast mijn werkzaamheden als oogarts ben ik lid van de uveitis werkgroep.

Dr. J.M. Hughes
Ik studeerde “biomedical engineering” in Nashville, de VS. Na mijn afstuderen vertrok ik in 1998 naar Nederland, waar ik als technisch manager aan het werk ging. Na een aantal jaren werkervaring in dit werkveld startte ik in 2001 een promotie-onderzoek bij het AMC en besloot in 2005, als zij-instromer in Leiden, de opleiding Geneeskunde te volgen. Deze opleiding rondde ik in 2009 af. In 2010 promoveerde ik in het AMC. Daarna begon ik aan de opleiding tot oogarts. In 2015 studeerde ik af en ben toen in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en Haarlem gestart als oogarts. In juni 2016 heb ik de overstap naar het Oogcentrum gemaakt.

Oogcentrum Noordholland biedt oogzorg voor iedereen, alle oogzorg onder één dak. U bent bij ons van harte welkom!

Specifieke verwijzingen